GaafWoord

trouwambtenaar, ceremoniespreker, verhalenverteller, reminiscentiewerker,        typetjes Joeri Nalist en Aagje, clown Peerke en trainingsacteur

Gastenboek


Gastenboek

40 berichten op 4 pagina's
Jojanneke van den Berg
26-09-23 14:37:23
Vorige week hadden wij weer het plezier om Peter op bezoek te krijgen. Deze keer niet in de hoedanigheid van verhalenverteller, maar in een geheel nieuwe rol. In het kader van onze "week van de literatuur" heb ik Peter gevraagd een workshop omtrent taal te verzorgen voor onze bewoners met dementie. Het was bijzonder geslaagd! We hebben met elkaar leuke gedichten gemaakt. De bewoners bepaalden waar het gedicht over zou gaan. Bv school. Er werden trefwoorden genoemd die in het gedicht voor moesten komen. Op deze woorden werden vervolgens rijmwoorden bedacht door de bewoners. Als laatste werden de woorden in zinnen verwerkt en ontstonden onze zelfgemaakte gedichten. Bewoners waren verrast met het resultaat. Een aantal van hen was verbaasd dat ze nog zo goed konden dichten terwijl ze het al zo lang niet meer hadden gedaan. Grote complimenten voor de manier waarop Peter onze bewoners op een "taal-­avontuur" heeft meegenomen!
Hermy van Eck
13-08-23 19:00:36
Als cadeau voor de 88e verjaardag van mijn moeder hadden wij Peter uitgenodigd om het verhaal van het snoepwinkeltje te komen vertellen. Voorafgaand aan de vertelling maakte Peter kennis met mijn moeder en een aantal andere aanwezigen. Zo kon hij goed aansluiten bij de luisteraars. De vertelling was heel beeldend en voor de vele ouderen heel herkenbaar. Zij zagen zichzelf weer een snoepwinkeltje ingaan en iets uitzoeken. Ook de informatie over de diverse oudhollandse snoepsoorten sloeg erg aan. Tot slot werd er genoten van de proeverij. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Peter bedankt voor dit bijzondere cadeau.
Paul Feenstra
02-06-23 09:30:44
We hadden Peter uitgenodigd als verhalen verteller in onze kleinschalige woon-zorg locatie. Peter was ruim op tijd aanwezig en had al zijn attributen al uitgestald. Onder het genot van een kopje koffie al een praatje gemaakt met onze bewoners. Daarna heeft Peter heel duidelijk en enthousiast zijn 2 verhalen verteld, waar veel herinneringen en anekdotes naar boven kwamen. Het was goed te begrijpen voor onze dementerende ouderen en ook de mensen die wat slechter horen konden het goed volgen. Al met al een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Peter.
Carmen den Toom
17-05-23 18:32:34
Ik had Peter uitgenodigd om bij mijn oma in het Gastenhuis in Gorinchem te komen als verhalenverteller. Wat kan Peter de mensen mooi meenemen in het verhaal. Hij vertelde een verhaal over een snoepwinkeltje. Door de beeldende vertelling was het echt of je in het snoepwinkeltje stond. Wat zorgde voor nieuwe weetjes voor mij en oude herinneringen bij mijn oma. Overal was aan gedacht, zelfs een proeverij aan het einde. Genoten van begin tot einde, heel erg bedankt Peter!
Anneke van Peer
18-04-23 19:01:47
Peter heeft gisteravond een bijzonder avond gegeven aan de medewerkers en vrijwilligers van dagbesteding
't Warme harme hart ivm het 5 jarig jubileum. Peter bracht zijn voorstelling De MENTIE. Een ontroerend, inspirerend, confronterend en leerzaam interactief programma voor iedereen die te maken heeft met mensen met de ziekte dementie.
Een afwisselende voorstelling die voor een lach en soms een traan zorgde. Het maakte ons bewust van onze houding en handelen en wat we daarin nog positief kunnen veranderen.
Dank je wel Peter! De voorstelling is echt een aanrader om met b.v. je zorginstelling , je team of zorgopleiding te gaan beleven!
Gretha Barelds
27-03-23 15:50:36
Peter is bij ons in de zorginstelling voor ouderen geweest in Hoogeveen.
Hij had een koffer mee met nostalgische spullen.
Hij vertelde 2 verhalen en liet daarbij mooie/herkenbare spullen zien van vroeger waar onze bewoners prachtig op reageerden, mooi om die herkenning te zien en te horen. Het was een mooie middag waar onze bewoners weer even terug gingen naar vroeger, prachtig!!!
Piety Nijhoff
04-03-23 21:49:17
Woensdag 22 februari 2023 was Peter aanwezig in het Alzheimercafe Hardinxveld Giessendam.. Met gasten heeft Peter herinneringen opgehaald aan de hand van een verhaal over de oude en nieuwe telefoon. In het verhaal raakte hij ook andere voorwerpen die herinneringen bij gasten opriepen. Denk aan sunlightzeep.
Het thema van de avond was Reminiscentie. Hoewel Peter reminiscentie deskundige is, heeft hij uitgelegd dat reminiscentie een moeilijk woord is voor het oohalen van positieve herinneringen en deze te delen met elkaar. Dit maakt dat de mens en dus ook de mens met dementie, zich herkent in het verhaal en weer zijn verhaal kan vertellen. Het geeft zelfvetrouwen en de identiteit terug.
Peter, door de wijze waarop jij de avond heeft verzorgd, was het een zeer aangename bijeenkomst met ontspanning, herkenning, verbondenhheid, gezelligheid en leerzaam.
Dank je wel, het was top!
Suzanne Lankhorst
02-03-23 14:40:32
Peter heeft het 12 1/2 jaar jubileum van het Alzheimer café in Sliedrecht fantastisch inhoud gegeven. Herinneringen ophalen en vooruitkijken met "oude en nieuwe" professionals, vrijwilligers en bezoekers, omkleed met passende muziek, gedichten en oma's kleedje. Een bijzondere, memorabele avond voor iedere aanwezige!
Nel de Bruin
31-12-22 15:37:43
Op 26 december Tweede Kerstdag 2022 - Welkom met Kerst te Chaam. Een oecumenische samenwerking tussen de Parochie en de Protestantse gemeente . Onze gast Peter heeft de deelnemers uitstekend meegenomen, vooral op het verhaal over het snoepwinkeltje en de spaardoos met de diverse oude muntjes werd leuk gereageerd. Dit alles omlijst met een kerstdiner bracht vele eenzamen een zeer gezellige middag.
Top Peter, bedankt !
Esther Trenning
25-12-22 14:18:05
Toen wij op 25 oktober 2022 voor de wet trouwden in zeer besloten kring, wisten we al dat we dit tijdens een intiem feest met dierbaren nog eens dunnetjes over wilden doen. We benaderden Peter, want naar onze mening zou hij de enige zijn die de omstandigheden en sfeer goed kon aanvoelen, maar vooral ook de reden waarom we het op deze manier wilden doen.

Lieve Peter, ons voorgevoel zat helemaal goed!

Met jouw benadering, rekening houdend met onze wensen wist je een geweldige mooie en fijne ceremonie te maken. Met een lach, een traan, diepte, maar ook aandacht voor de dingen waarvan je wist dat wij ze heel belangrijk vonden.

Voor ons is dit om meerdere redenen een onvergetelijke dag geworden. En niet alleen voor ons, ook van alle aanwezigen hebben we soortgelijke reacties teruggekregen.

Dank je wel zegt eigenlijk niet genoeg, maar dat hebben we je al laten weten.

Liefs en hele fijne feestdagen,
Jan & Esther
Tonen: 5  10   20

Voelt u zich vrij om uw ervaring, recensie, mening, vraag, aanbeveling of tip hier achter te laten. 

 
E-mailen
Bellen
Info