GaafWoord

trouwambtenaar, ceremoniespreker, verhalenverteller, reminiscentiewerker,        typetje Joeri Nalist, clown Peerke en trainingsacteur

Gastenboek


Gastenboek

38 berichten op 4 pagina's
Paul Feenstra
02-06-23 09:30:44
We hadden Peter uitgenodigd als verhalen verteller in onze kleinschalige woon-zorg locatie. Peter was ruim op tijd aanwezig en had al zijn attributen al uitgestald. Onder het genot van een kopje koffie al een praatje gemaakt met onze bewoners. Daarna heeft Peter heel duidelijk en enthousiast zijn 2 verhalen verteld, waar veel herinneringen en anekdotes naar boven kwamen. Het was goed te begrijpen voor onze dementerende ouderen en ook de mensen die wat slechter horen konden het goed volgen. Al met al een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Peter.
Carmen den Toom
17-05-23 18:32:34
Ik had Peter uitgenodigd om bij mijn oma in het Gastenhuis in Gorinchem te komen als verhalenverteller. Wat kan Peter de mensen mooi meenemen in het verhaal. Hij vertelde een verhaal over een snoepwinkeltje. Door de beeldende vertelling was het echt of je in het snoepwinkeltje stond. Wat zorgde voor nieuwe weetjes voor mij en oude herinneringen bij mijn oma. Overal was aan gedacht, zelfs een proeverij aan het einde. Genoten van begin tot einde, heel erg bedankt Peter!
Anneke van Peer
18-04-23 19:01:47
Peter heeft gisteravond een bijzonder avond gegeven aan de medewerkers en vrijwilligers van dagbesteding
't Warme harme hart ivm het 5 jarig jubileum. Peter bracht zijn voorstelling De MENTIE. Een ontroerend, inspirerend, confronterend en leerzaam interactief programma voor iedereen die te maken heeft met mensen met de ziekte dementie.
Een afwisselende voorstelling die voor een lach en soms een traan zorgde. Het maakte ons bewust van onze houding en handelen en wat we daarin nog positief kunnen veranderen.
Dank je wel Peter! De voorstelling is echt een aanrader om met b.v. je zorginstelling , je team of zorgopleiding te gaan beleven!
Gretha Barelds
27-03-23 15:50:36
Peter is bij ons in de zorginstelling voor ouderen geweest in Hoogeveen.
Hij had een koffer mee met nostalgische spullen.
Hij vertelde 2 verhalen en liet daarbij mooie/herkenbare spullen zien van vroeger waar onze bewoners prachtig op reageerden, mooi om die herkenning te zien en te horen. Het was een mooie middag waar onze bewoners weer even terug gingen naar vroeger, prachtig!!!
Piety Nijhoff
04-03-23 21:49:17
Woensdag 22 februari 2023 was Peter aanwezig in het Alzheimercafe Hardinxveld Giessendam.. Met gasten heeft Peter herinneringen opgehaald aan de hand van een verhaal over de oude en nieuwe telefoon. In het verhaal raakte hij ook andere voorwerpen die herinneringen bij gasten opriepen. Denk aan sunlightzeep.
Het thema van de avond was Reminiscentie. Hoewel Peter reminiscentie deskundige is, heeft hij uitgelegd dat reminiscentie een moeilijk woord is voor het oohalen van positieve herinneringen en deze te delen met elkaar. Dit maakt dat de mens en dus ook de mens met dementie, zich herkent in het verhaal en weer zijn verhaal kan vertellen. Het geeft zelfvetrouwen en de identiteit terug.
Peter, door de wijze waarop jij de avond heeft verzorgd, was het een zeer aangename bijeenkomst met ontspanning, herkenning, verbondenhheid, gezelligheid en leerzaam.
Dank je wel, het was top!
Suzanne Lankhorst
02-03-23 14:40:32
Peter heeft het 12 1/2 jaar jubileum van het Alzheimer café in Sliedrecht fantastisch inhoud gegeven. Herinneringen ophalen en vooruitkijken met "oude en nieuwe" professionals, vrijwilligers en bezoekers, omkleed met passende muziek, gedichten en oma's kleedje. Een bijzondere, memorabele avond voor iedere aanwezige!
Nel de Bruin
31-12-22 15:37:43
Op 26 december Tweede Kerstdag 2022 - Welkom met Kerst te Chaam. Een oecumenische samenwerking tussen de Parochie en de Protestantse gemeente . Onze gast Peter heeft de deelnemers uitstekend meegenomen, vooral op het verhaal over het snoepwinkeltje en de spaardoos met de diverse oude muntjes werd leuk gereageerd. Dit alles omlijst met een kerstdiner bracht vele eenzamen een zeer gezellige middag.
Top Peter, bedankt !
Esther Trenning
25-12-22 14:18:05
Toen wij op 25 oktober 2022 voor de wet trouwden in zeer besloten kring, wisten we al dat we dit tijdens een intiem feest met dierbaren nog eens dunnetjes over wilden doen. We benaderden Peter, want naar onze mening zou hij de enige zijn die de omstandigheden en sfeer goed kon aanvoelen, maar vooral ook de reden waarom we het op deze manier wilden doen.

Lieve Peter, ons voorgevoel zat helemaal goed!

Met jouw benadering, rekening houdend met onze wensen wist je een geweldige mooie en fijne ceremonie te maken. Met een lach, een traan, diepte, maar ook aandacht voor de dingen waarvan je wist dat wij ze heel belangrijk vonden.

Voor ons is dit om meerdere redenen een onvergetelijke dag geworden. En niet alleen voor ons, ook van alle aanwezigen hebben we soortgelijke reacties teruggekregen.

Dank je wel zegt eigenlijk niet genoeg, maar dat hebben we je al laten weten.

Liefs en hele fijne feestdagen,
Jan & Esther
Marijke Cluistra
19-11-22 14:35:46
Afgelopen donderdag werd onze zoon Remco 23 jaar en hebben we clown Peerke uitgenodigd als verrassing voor de jongeren van woonvorm Blokhuis.
Het was een fantastische ervaring.
Peerke maakte op een mooie, rustige manier contact met de jongeren. Hij nam uitgebreid de tijd en maakte muziek, gooide balletjes en de grote blauwe vogel kwam ook nog op bezoek. De jongeren reageerden allemaal op hun eigen, mooie manier. Zelfs met verrassende reacties, heel bijzonder.
We hopen Peerke zéker nog eens uit te nodigen en raden Peerke aan voor andere woonvormen/­groepen/­zorginstellingen.­
Astrid - Coördinator Logeerhuis De Ark
26-10-22 00:51:55
Clown Peerke is op bezoek geweest bij ons in Logeerhuis De Ark in Hardinxveld-Giessendam.
De Ark is een logeerhuis voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking.
Het was prachtig om te zien hoe Peerke contact wist te maken met alle logé's, en ze allemaal benaderde op een manier die bij hen persoonlijk paste.
Er werd muziek gemaakt en gekletst met elkaar, er werd gespeeld met de stoffer die zo lekker zacht was, en de grote blauwe vogel ging bij iedereen even langs om kennis te maken.
Wat een feest was het! Alleen maar blije gezichten!
Clown Peerke bedankt, je was fantastisch! We hebben iets prachtigs om op terug te kijken!
Tonen: 5  10   20

Voelt u zich vrij om uw ervaring, recensie, mening, vraag, aanbeveling of tip hier achter te laten. 

 
E-mailen
Bellen
Info