GaafWoord

trouwambtenaar, ceremoniespreker, verhalenverteller, reminiscentiewerker,        typetjes Joeri Nalist en Aagje, clown Peerke en trainingsacteur

Gastenboek


Gastenboek

41 berichten op 3 pagina's
Marjon de jarige
23-11-23 17:22:16
Peter kwam als middeleeuwse verhalenverteller op mijn halve eeuw feest. Een bijzondere ervaring om samen meegenomen te worden in een verhaal met diepe lagen.
Peter vertelt heel beeldend, waardoor je op het ene moment als het ware op een zacht tapijt loopt dat aanvoelt als verende bosgrond. En even later de schaamte voelt van met niets aankomen ondanks al je zorg en inzet. Om vervolgens hartelijk welkom geheten te worden, gewoon zoals je bent. In een wereld waar trouw, dapperheid, eerlijkheid en geduld tellen en hoop niet vervliegt. Ergens vindt dit weerklank in tonen die soms nauwelijks hoorbaar zijn.
Peter, hartelijk bedankt voor dit cadeau!
Jojanneke van den Berg
26-09-23 14:37:23
Vorige week hadden wij weer het plezier om Peter op bezoek te krijgen. Deze keer niet in de hoedanigheid van verhalenverteller, maar in een geheel nieuwe rol. In het kader van onze "week van de literatuur" heb ik Peter gevraagd een workshop omtrent taal te verzorgen voor onze bewoners met dementie. Het was bijzonder geslaagd! We hebben met elkaar leuke gedichten gemaakt. De bewoners bepaalden waar het gedicht over zou gaan. Bv school. Er werden trefwoorden genoemd die in het gedicht voor moesten komen. Op deze woorden werden vervolgens rijmwoorden bedacht door de bewoners. Als laatste werden de woorden in zinnen verwerkt en ontstonden onze zelfgemaakte gedichten. Bewoners waren verrast met het resultaat. Een aantal van hen was verbaasd dat ze nog zo goed konden dichten terwijl ze het al zo lang niet meer hadden gedaan. Grote complimenten voor de manier waarop Peter onze bewoners op een "taal-­avontuur" heeft meegenomen!
Hermy van Eck
13-08-23 19:00:36
Als cadeau voor de 88e verjaardag van mijn moeder hadden wij Peter uitgenodigd om het verhaal van het snoepwinkeltje te komen vertellen. Voorafgaand aan de vertelling maakte Peter kennis met mijn moeder en een aantal andere aanwezigen. Zo kon hij goed aansluiten bij de luisteraars. De vertelling was heel beeldend en voor de vele ouderen heel herkenbaar. Zij zagen zichzelf weer een snoepwinkeltje ingaan en iets uitzoeken. Ook de informatie over de diverse oudhollandse snoepsoorten sloeg erg aan. Tot slot werd er genoten van de proeverij. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Peter bedankt voor dit bijzondere cadeau.
Paul Feenstra
02-06-23 09:30:44
We hadden Peter uitgenodigd als verhalen verteller in onze kleinschalige woon-zorg locatie. Peter was ruim op tijd aanwezig en had al zijn attributen al uitgestald. Onder het genot van een kopje koffie al een praatje gemaakt met onze bewoners. Daarna heeft Peter heel duidelijk en enthousiast zijn 2 verhalen verteld, waar veel herinneringen en anekdotes naar boven kwamen. Het was goed te begrijpen voor onze dementerende ouderen en ook de mensen die wat slechter horen konden het goed volgen. Al met al een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Peter.
Carmen den Toom
17-05-23 18:32:34
Ik had Peter uitgenodigd om bij mijn oma in het Gastenhuis in Gorinchem te komen als verhalenverteller. Wat kan Peter de mensen mooi meenemen in het verhaal. Hij vertelde een verhaal over een snoepwinkeltje. Door de beeldende vertelling was het echt of je in het snoepwinkeltje stond. Wat zorgde voor nieuwe weetjes voor mij en oude herinneringen bij mijn oma. Overal was aan gedacht, zelfs een proeverij aan het einde. Genoten van begin tot einde, heel erg bedankt Peter!
Anneke van Peer
18-04-23 19:01:47
Peter heeft gisteravond een bijzonder avond gegeven aan de medewerkers en vrijwilligers van dagbesteding
't Warme harme hart ivm het 5 jarig jubileum. Peter bracht zijn voorstelling De MENTIE. Een ontroerend, inspirerend, confronterend en leerzaam interactief programma voor iedereen die te maken heeft met mensen met de ziekte dementie.
Een afwisselende voorstelling die voor een lach en soms een traan zorgde. Het maakte ons bewust van onze houding en handelen en wat we daarin nog positief kunnen veranderen.
Dank je wel Peter! De voorstelling is echt een aanrader om met b.v. je zorginstelling , je team of zorgopleiding te gaan beleven!
Gretha Barelds
27-03-23 15:50:36
Peter is bij ons in de zorginstelling voor ouderen geweest in Hoogeveen.
Hij had een koffer mee met nostalgische spullen.
Hij vertelde 2 verhalen en liet daarbij mooie/herkenbare spullen zien van vroeger waar onze bewoners prachtig op reageerden, mooi om die herkenning te zien en te horen. Het was een mooie middag waar onze bewoners weer even terug gingen naar vroeger, prachtig!!!
Piety Nijhoff
04-03-23 21:49:17
Woensdag 22 februari 2023 was Peter aanwezig in het Alzheimercafe Hardinxveld Giessendam.. Met gasten heeft Peter herinneringen opgehaald aan de hand van een verhaal over de oude en nieuwe telefoon. In het verhaal raakte hij ook andere voorwerpen die herinneringen bij gasten opriepen. Denk aan sunlightzeep.
Het thema van de avond was Reminiscentie. Hoewel Peter reminiscentie deskundige is, heeft hij uitgelegd dat reminiscentie een moeilijk woord is voor het oohalen van positieve herinneringen en deze te delen met elkaar. Dit maakt dat de mens en dus ook de mens met dementie, zich herkent in het verhaal en weer zijn verhaal kan vertellen. Het geeft zelfvetrouwen en de identiteit terug.
Peter, door de wijze waarop jij de avond heeft verzorgd, was het een zeer aangename bijeenkomst met ontspanning, herkenning, verbondenhheid, gezelligheid en leerzaam.
Dank je wel, het was top!
Suzanne Lankhorst
02-03-23 14:40:32
Peter heeft het 12 1/2 jaar jubileum van het Alzheimer café in Sliedrecht fantastisch inhoud gegeven. Herinneringen ophalen en vooruitkijken met "oude en nieuwe" professionals, vrijwilligers en bezoekers, omkleed met passende muziek, gedichten en oma's kleedje. Een bijzondere, memorabele avond voor iedere aanwezige!
Nel de Bruin
31-12-22 15:37:43
Op 26 december Tweede Kerstdag 2022 - Welkom met Kerst te Chaam. Een oecumenische samenwerking tussen de Parochie en de Protestantse gemeente . Onze gast Peter heeft de deelnemers uitstekend meegenomen, vooral op het verhaal over het snoepwinkeltje en de spaardoos met de diverse oude muntjes werd leuk gereageerd. Dit alles omlijst met een kerstdiner bracht vele eenzamen een zeer gezellige middag.
Top Peter, bedankt !
Esther Trenning
25-12-22 14:18:05
Toen wij op 25 oktober 2022 voor de wet trouwden in zeer besloten kring, wisten we al dat we dit tijdens een intiem feest met dierbaren nog eens dunnetjes over wilden doen. We benaderden Peter, want naar onze mening zou hij de enige zijn die de omstandigheden en sfeer goed kon aanvoelen, maar vooral ook de reden waarom we het op deze manier wilden doen.

Lieve Peter, ons voorgevoel zat helemaal goed!

Met jouw benadering, rekening houdend met onze wensen wist je een geweldige mooie en fijne ceremonie te maken. Met een lach, een traan, diepte, maar ook aandacht voor de dingen waarvan je wist dat wij ze heel belangrijk vonden.

Voor ons is dit om meerdere redenen een onvergetelijke dag geworden. En niet alleen voor ons, ook van alle aanwezigen hebben we soortgelijke reacties teruggekregen.

Dank je wel zegt eigenlijk niet genoeg, maar dat hebben we je al laten weten.

Liefs en hele fijne feestdagen,
Jan & Esther
Marijke Cluistra
19-11-22 14:35:46
Afgelopen donderdag werd onze zoon Remco 23 jaar en hebben we clown Peerke uitgenodigd als verrassing voor de jongeren van woonvorm Blokhuis.
Het was een fantastische ervaring.
Peerke maakte op een mooie, rustige manier contact met de jongeren. Hij nam uitgebreid de tijd en maakte muziek, gooide balletjes en de grote blauwe vogel kwam ook nog op bezoek. De jongeren reageerden allemaal op hun eigen, mooie manier. Zelfs met verrassende reacties, heel bijzonder.
We hopen Peerke zéker nog eens uit te nodigen en raden Peerke aan voor andere woonvormen/­groepen/­zorginstellingen.­
Astrid - Coördinator Logeerhuis De Ark
26-10-22 00:51:55
Clown Peerke is op bezoek geweest bij ons in Logeerhuis De Ark in Hardinxveld-Giessendam.
De Ark is een logeerhuis voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking.
Het was prachtig om te zien hoe Peerke contact wist te maken met alle logé's, en ze allemaal benaderde op een manier die bij hen persoonlijk paste.
Er werd muziek gemaakt en gekletst met elkaar, er werd gespeeld met de stoffer die zo lekker zacht was, en de grote blauwe vogel ging bij iedereen even langs om kennis te maken.
Wat een feest was het! Alleen maar blije gezichten!
Clown Peerke bedankt, je was fantastisch! We hebben iets prachtigs om op terug te kijken!
Carin de Borst
12-10-22 19:20:29
In het kader van de kinderboekenweek 2022 heb ik Peter uitgenodigd om een gastles te geven voor mijn klas in het dichten.
Ik heb een groep van 10-12 jarigen binnen het speciaal basisonderwijs. De kinderen hebben het erg leuk gehad in het uur dat Peter ze allerlei tips heeft gegeven voor het dichten. Ook was het fijn dat ze tussendoor steeds even zelf aan de slag mochten. De positieve benadering, juist bij de kinderen die onzeker zijn, deed de klas goed. Zoals de juf altijd zegt, je eigen gevoel verwoorden is altijd goed, zo benoemde Peter dit ook. Ze vonden zijn pet erg leuk... verder waren ze nogal onder de indruk van zijn stemvolume ;-)
Deze was luid en duidelijk..... haha. Peter bedankt voor je uitgebreide en goed voorbereide les.
Annelies Osseforth
08-10-22 14:29:44
Op 5 oktober was Peter bij ons in de H. Nicolaaskerk te Hendrik Ido Ambacht om onze ouderen mee terug te nemen in de tijd van "het snoepwinkeltje". Wat hebben we allen genoten van zijn geweldig leuke verhaal. We zagen Kaatje echt vol trots en ijver haar snoepwinkeltje vullen en runnen. Haar liefde voor het snoepwinkeltje en de kindjes die er kwamen bracht Peter op een onnavolgbare wijze aan ons over. Hij wist iedereen te boeien en het door ons gevraagde extra snoep ging er tijdens het verhaal dan ook grif in.
Een aanrader voor iedereen om naar dit verhaal te luisteren. Zoveel herkenning voor onze ouderen en aangezien ik ook ouderen met dementie bezoek, weet ik zeker dat er ook voor hun veel herkenning zou kunnen zijn.
Wij hebben genoten!
Annelies Osseforth
Coördinator Contactgroep
Pastorale aandacht en zorg
Zwijndrechtse Waard
Jeroen & Anne Brands
13-09-22 11:57:39
20 augustus 2022 was het eindelijk zo ver! onze bruiloft! Wij hebben Peter op een bijzondere manier leren kennen... Onze trouwlocatie (Kasteel ter Meiren) werd eind vorig jaar gebruikt als decor gebruikt voor een promotiefilmpje van het merk Urban Bozz.

Peter zag dit filmpje op facebook voorbij komen en reageerde met de woorden: ''Prachtig filmpje en te gekke locatie <3 Daar hoop ik eens als #trouwambtenaar #babs van Gaafwoord.nl een huwelijk te mogen sluiten :D''

In diezelfde periode bezochten mij toenmalige verloofde (nu vrouw) een trouwbeurs in Roosendaal, waar Urban Bozz o.a. aanwezig was om hun merk te promoten. We raakten wat aan de praat en ze zeiden: ''nog opzoek naar een mooie en bijzondere trouwlocatie? neem eens een kijkje op Kasteel ter Meiren''. Zo gezegd zo gedaan, namen we contact op met de eigenaren en hadden we een bezichtiging ingepland. Onze eerste indruk van WOW! wat een prachtige locatie. We kregen gelijk de kriebels... zou dit hem gaan worden? En ja zeker! Enkele weken daarna stond alles vast en konden we verder met de plannen/aankleding voor onze bruiloft.

In de hedendaagse samenleving speelt sociale media een grote rol en dat was ook hierbij het geval. Kort nadat we de facebookpagina van Kasteel ter Meiren hadden 'geliked', kwamen we ineens een filmpje tegen waarin de locatie was getagd. Iedereen was enthousiast en vond het erg mooi. 1 van de comments die we voorbij zagen komen was die van Peter....! Dat is toevallig dachten we.... we hebben namelijk nog een trouwambtenaar nodig voor onze bruiloft! :D Hij leek erg enthousiast te zijn en zonder elkaar te kennen 'gunden' we het hem ook om op deze locatie een huwelijk te voltrekken. We wisten wat we moesten doen! Peter een berichtje sturen!
Jeroen & Anne Brands
13-09-22 11:56:52
Kort erna hadden we ons eerste kennismakingsgesprek, dit eindigde tot in de late uurtjes. Het was erg gezellig, alsof we hem al jaren kenden! Peter heeft een enorm persoonlijke benadering en neemt uitgebreid zijn tijd om alles uit te vragen en naar wens te maken. Ook zijn humor raakt de juiste snaren!

Wij hebben genoten van de voorbereidingen, Peter zijn energie en bijzondere verhalen.

Onze dag was per-fect. Mede dankzij de bijdrage van Peter! Bedankt voor deze onvergetelijke dag!

Saluti! Grazie mille! Ciao! Arrivederci!

Jeroen & Anne Brands.

''Ja ik had uiteindelijk 2 losse tekst vakken nodig om alles goed te kunnen verwoorden ;)''
Margo van der Hooft
08-08-22 08:58:39
Afgelopen vrijdag is Peter bij ons in Waalre geweest, hij kwam met twee koffers vol met herinneringen.
Onze bewoners hebben genoten, Peter kan de verhalen zo pakkend vertellen dat ze allemaal van het begin tot het eind bleven luisteren. Straks gelijk weer een nieuwe afspraak plannen om naar zijn andere verhalen te luisteren.
piety nijhoff
24-06-22 16:56:55
Woensdag 22 juni 2022 hebben we genoten van een feestelijke avond in het Alzheimercafe Hardinxveld Giessendam. Peter je hebt de geschiedenis mooi weergegeven. Leuk gedaan met vragen aan het publiek en herinneringen door het publiek te laten vertellen. Naast het Muziektheater van Paul was je verhaal, over twaalf en halfjaar Alzheimercafe een mooie aanvulling waarmee er geen eentonig lange speech nodig was. De sfeer was gezellig en saamhorig zoals het in het Alzheimercafe altijd is.
We hebben genoten!!
Dank je wel voor je meedenken de avond vorm te geven en je aandacht die we mochten ontvangen. Succes !!
Froukje Veurink
01-05-22 19:40:49
Zit je op Facebook zie je een bericht voorbij komen over " de verteller " van Gaaf Woord.
Wat zou dat zijn dacht ik.
Ik lezen en wat een verrassend verhaal.
Omdat ik met pensioen zou gaan dacht ik : Dat zou toch gaaf zijn om aan de bewoners te geven als afscheidscadeautje.
Het was voor mij een beetje spannend omdat de doelgroep misschien lastig zou zijn.
Ik werk nl op een PG afdeling in een verzorgingshuis.
Maar niets maar dan ook niets was minder waar.
Een bewoner die moeite heeft met praten maar haar ogen glommen als sterretjes.
Een andere bewoner met slikproblemen proefde alle gemalen snoepjes en genoot volop.
Ook niet te vergeten de bewoners die veel herinneringen kregen door het verhaal en het proeven.
In 1,woord: het was geweldig .
Jammer dat ik met pensioen ga anders nodigde ik jou zeker nog eens uit bij deze doelgroep.
Maar in privésfeer zal het ook prima lukken.
We houden dit zeker in de gaten dank je wel voor deze mooie dag.
Froukje Veurink
Tonen: 5  10   20

Voelt u zich vrij om uw ervaring, recensie, mening, vraag, aanbeveling of tip hier achter te laten. 

 
E-mailen
Bellen
Info