GaafWoord

trouwambtenaar, ceremoniespreker, verhalenverteller, reminiscentiewerker,        typetjes Joeri Nalist en Aagje, clown Peerke en trainingsacteur

Gastenboek


Gastenboek

40 berichten op 4 pagina's
Marijke Cluistra
19-11-22 14:35:46
Afgelopen donderdag werd onze zoon Remco 23 jaar en hebben we clown Peerke uitgenodigd als verrassing voor de jongeren van woonvorm Blokhuis.
Het was een fantastische ervaring.
Peerke maakte op een mooie, rustige manier contact met de jongeren. Hij nam uitgebreid de tijd en maakte muziek, gooide balletjes en de grote blauwe vogel kwam ook nog op bezoek. De jongeren reageerden allemaal op hun eigen, mooie manier. Zelfs met verrassende reacties, heel bijzonder.
We hopen Peerke zéker nog eens uit te nodigen en raden Peerke aan voor andere woonvormen/­groepen/­zorginstellingen.­
Astrid - Coördinator Logeerhuis De Ark
26-10-22 00:51:55
Clown Peerke is op bezoek geweest bij ons in Logeerhuis De Ark in Hardinxveld-Giessendam.
De Ark is een logeerhuis voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking.
Het was prachtig om te zien hoe Peerke contact wist te maken met alle logé's, en ze allemaal benaderde op een manier die bij hen persoonlijk paste.
Er werd muziek gemaakt en gekletst met elkaar, er werd gespeeld met de stoffer die zo lekker zacht was, en de grote blauwe vogel ging bij iedereen even langs om kennis te maken.
Wat een feest was het! Alleen maar blije gezichten!
Clown Peerke bedankt, je was fantastisch! We hebben iets prachtigs om op terug te kijken!
Carin de Borst
12-10-22 19:20:29
In het kader van de kinderboekenweek 2022 heb ik Peter uitgenodigd om een gastles te geven voor mijn klas in het dichten.
Ik heb een groep van 10-12 jarigen binnen het speciaal basisonderwijs. De kinderen hebben het erg leuk gehad in het uur dat Peter ze allerlei tips heeft gegeven voor het dichten. Ook was het fijn dat ze tussendoor steeds even zelf aan de slag mochten. De positieve benadering, juist bij de kinderen die onzeker zijn, deed de klas goed. Zoals de juf altijd zegt, je eigen gevoel verwoorden is altijd goed, zo benoemde Peter dit ook. Ze vonden zijn pet erg leuk... verder waren ze nogal onder de indruk van zijn stemvolume ;-)
Deze was luid en duidelijk..... haha. Peter bedankt voor je uitgebreide en goed voorbereide les.
Annelies Osseforth
08-10-22 14:29:44
Op 5 oktober was Peter bij ons in de H. Nicolaaskerk te Hendrik Ido Ambacht om onze ouderen mee terug te nemen in de tijd van "het snoepwinkeltje". Wat hebben we allen genoten van zijn geweldig leuke verhaal. We zagen Kaatje echt vol trots en ijver haar snoepwinkeltje vullen en runnen. Haar liefde voor het snoepwinkeltje en de kindjes die er kwamen bracht Peter op een onnavolgbare wijze aan ons over. Hij wist iedereen te boeien en het door ons gevraagde extra snoep ging er tijdens het verhaal dan ook grif in.
Een aanrader voor iedereen om naar dit verhaal te luisteren. Zoveel herkenning voor onze ouderen en aangezien ik ook ouderen met dementie bezoek, weet ik zeker dat er ook voor hun veel herkenning zou kunnen zijn.
Wij hebben genoten!
Annelies Osseforth
Coördinator Contactgroep
Pastorale aandacht en zorg
Zwijndrechtse Waard
Jeroen & Anne Brands
13-09-22 11:57:39
20 augustus 2022 was het eindelijk zo ver! onze bruiloft! Wij hebben Peter op een bijzondere manier leren kennen... Onze trouwlocatie (Kasteel ter Meiren) werd eind vorig jaar gebruikt als decor gebruikt voor een promotiefilmpje van het merk Urban Bozz.

Peter zag dit filmpje op facebook voorbij komen en reageerde met de woorden: ''Prachtig filmpje en te gekke locatie <3 Daar hoop ik eens als #trouwambtenaar #babs van Gaafwoord.nl een huwelijk te mogen sluiten :D''

In diezelfde periode bezochten mij toenmalige verloofde (nu vrouw) een trouwbeurs in Roosendaal, waar Urban Bozz o.a. aanwezig was om hun merk te promoten. We raakten wat aan de praat en ze zeiden: ''nog opzoek naar een mooie en bijzondere trouwlocatie? neem eens een kijkje op Kasteel ter Meiren''. Zo gezegd zo gedaan, namen we contact op met de eigenaren en hadden we een bezichtiging ingepland. Onze eerste indruk van WOW! wat een prachtige locatie. We kregen gelijk de kriebels... zou dit hem gaan worden? En ja zeker! Enkele weken daarna stond alles vast en konden we verder met de plannen/aankleding voor onze bruiloft.

In de hedendaagse samenleving speelt sociale media een grote rol en dat was ook hierbij het geval. Kort nadat we de facebookpagina van Kasteel ter Meiren hadden 'geliked', kwamen we ineens een filmpje tegen waarin de locatie was getagd. Iedereen was enthousiast en vond het erg mooi. 1 van de comments die we voorbij zagen komen was die van Peter....! Dat is toevallig dachten we.... we hebben namelijk nog een trouwambtenaar nodig voor onze bruiloft! :D Hij leek erg enthousiast te zijn en zonder elkaar te kennen 'gunden' we het hem ook om op deze locatie een huwelijk te voltrekken. We wisten wat we moesten doen! Peter een berichtje sturen!
Jeroen & Anne Brands
13-09-22 11:56:52
Kort erna hadden we ons eerste kennismakingsgesprek, dit eindigde tot in de late uurtjes. Het was erg gezellig, alsof we hem al jaren kenden! Peter heeft een enorm persoonlijke benadering en neemt uitgebreid zijn tijd om alles uit te vragen en naar wens te maken. Ook zijn humor raakt de juiste snaren!

Wij hebben genoten van de voorbereidingen, Peter zijn energie en bijzondere verhalen.

Onze dag was per-fect. Mede dankzij de bijdrage van Peter! Bedankt voor deze onvergetelijke dag!

Saluti! Grazie mille! Ciao! Arrivederci!

Jeroen & Anne Brands.

''Ja ik had uiteindelijk 2 losse tekst vakken nodig om alles goed te kunnen verwoorden ;)''
Margo van der Hooft
08-08-22 08:58:39
Afgelopen vrijdag is Peter bij ons in Waalre geweest, hij kwam met twee koffers vol met herinneringen.
Onze bewoners hebben genoten, Peter kan de verhalen zo pakkend vertellen dat ze allemaal van het begin tot het eind bleven luisteren. Straks gelijk weer een nieuwe afspraak plannen om naar zijn andere verhalen te luisteren.
piety nijhoff
24-06-22 16:56:55
Woensdag 22 juni 2022 hebben we genoten van een feestelijke avond in het Alzheimercafe Hardinxveld Giessendam. Peter je hebt de geschiedenis mooi weergegeven. Leuk gedaan met vragen aan het publiek en herinneringen door het publiek te laten vertellen. Naast het Muziektheater van Paul was je verhaal, over twaalf en halfjaar Alzheimercafe een mooie aanvulling waarmee er geen eentonig lange speech nodig was. De sfeer was gezellig en saamhorig zoals het in het Alzheimercafe altijd is.
We hebben genoten!!
Dank je wel voor je meedenken de avond vorm te geven en je aandacht die we mochten ontvangen. Succes !!
Froukje Veurink
01-05-22 19:40:49
Zit je op Facebook zie je een bericht voorbij komen over " de verteller " van Gaaf Woord.
Wat zou dat zijn dacht ik.
Ik lezen en wat een verrassend verhaal.
Omdat ik met pensioen zou gaan dacht ik : Dat zou toch gaaf zijn om aan de bewoners te geven als afscheidscadeautje.
Het was voor mij een beetje spannend omdat de doelgroep misschien lastig zou zijn.
Ik werk nl op een PG afdeling in een verzorgingshuis.
Maar niets maar dan ook niets was minder waar.
Een bewoner die moeite heeft met praten maar haar ogen glommen als sterretjes.
Een andere bewoner met slikproblemen proefde alle gemalen snoepjes en genoot volop.
Ook niet te vergeten de bewoners die veel herinneringen kregen door het verhaal en het proeven.
In 1,woord: het was geweldig .
Jammer dat ik met pensioen ga anders nodigde ik jou zeker nog eens uit bij deze doelgroep.
Maar in privésfeer zal het ook prima lukken.
We houden dit zeker in de gaten dank je wel voor deze mooie dag.
Froukje Veurink
Esther Jansen
01-05-22 09:49:02
Je krijgt de vraag om voor iemand een "afscheidsfeestje" te organiseren, en dan binnen hele korte tijd, want er is waarschijnlijk niet veel tijd meer. Omdat er een duidelijke wens van humor is ga je zoeken. Geen makkelijke taak, maar toen ik Peter belde, wilde hij gelijk meedenken en ja, hij was beschikbaar.
Wow, wat was het mooi!!!
Je wist precies de sfeer aan te voelen, gaf iedereen aandacht, waarbij uiteraard de dame in kwestie in het middelpunt stond. Met humor, een tikkie brutaalheid maar ook serieuzere vragen kwamen alle dingen die voor haar belangrijk waren ter sprake. Door je vragen aan de andere gasten kreeg ze dingen te horen die ze anders wellicht nooit gehoord zou hebben. En kunnen zowel zij als haar partner met waardevolle herinneringen aan deze avond de komende tijd in gaan. Namens iedereen die aanwezig was tijdens deze zeer waardevolle avond.....DANK JE WEL!!!
Tonen: 5  10   20

Voelt u zich vrij om uw ervaring, recensie, mening, vraag, aanbeveling of tip hier achter te laten. 

 
E-mailen
Bellen
Info