GaafWoord

trouwambtenaar, ceremoniespreker, verhalenverteller, reminiscentiewerker,        typetje Joeri Nalist en clown Peerke

Gastenboek


Gastenboek

34 berichten op 7 pagina's
Piety Nijhoff
04-03-23 21:49:17
Woensdag 22 februari 2023 was Peter aanwezig in het Alzheimercafe Hardinxveld Giessendam.. Met gasten heeft Peter herinneringen opgehaald aan de hand van een verhaal over de oude en nieuwe telefoon. In het verhaal raakte hij ook andere voorwerpen die herinneringen bij gasten opriepen. Denk aan sunlightzeep.
Het thema van de avond was Reminiscentie. Hoewel Peter reminiscentie deskundige is, heeft hij uitgelegd dat reminiscentie een moeilijk woord is voor het oohalen van positieve herinneringen en deze te delen met elkaar. Dit maakt dat de mens en dus ook de mens met dementie, zich herkent in het verhaal en weer zijn verhaal kan vertellen. Het geeft zelfvetrouwen en de identiteit terug.
Peter, door de wijze waarop jij de avond heeft verzorgd, was het een zeer aangename bijeenkomst met ontspanning, herkenning, verbondenhheid, gezelligheid en leerzaam.
Dank je wel, het was top!
Suzanne Lankhorst
02-03-23 14:40:32
Peter heeft het 12 1/2 jaar jubileum van het Alzheimer café in Sliedrecht fantastisch inhoud gegeven. Herinneringen ophalen en vooruitkijken met "oude en nieuwe" professionals, vrijwilligers en bezoekers, omkleed met passende muziek, gedichten en oma's kleedje. Een bijzondere, memorabele avond voor iedere aanwezige!
Nel de Bruin
31-12-22 15:37:43
Op 26 december Tweede Kerstdag 2022 - Welkom met Kerst te Chaam. Een oecumenische samenwerking tussen de Parochie en de Protestantse gemeente . Onze gast Peter heeft de deelnemers uitstekend meegenomen, vooral op het verhaal over het snoepwinkeltje en de spaardoos met de diverse oude muntjes werd leuk gereageerd. Dit alles omlijst met een kerstdiner bracht vele eenzamen een zeer gezellige middag.
Top Peter, bedankt !
Esther Trenning
25-12-22 14:18:05
Toen wij op 25 oktober 2022 voor de wet trouwden in zeer besloten kring, wisten we al dat we dit tijdens een intiem feest met dierbaren nog eens dunnetjes over wilden doen. We benaderden Peter, want naar onze mening zou hij de enige zijn die de omstandigheden en sfeer goed kon aanvoelen, maar vooral ook de reden waarom we het op deze manier wilden doen.

Lieve Peter, ons voorgevoel zat helemaal goed!

Met jouw benadering, rekening houdend met onze wensen wist je een geweldige mooie en fijne ceremonie te maken. Met een lach, een traan, diepte, maar ook aandacht voor de dingen waarvan je wist dat wij ze heel belangrijk vonden.

Voor ons is dit om meerdere redenen een onvergetelijke dag geworden. En niet alleen voor ons, ook van alle aanwezigen hebben we soortgelijke reacties teruggekregen.

Dank je wel zegt eigenlijk niet genoeg, maar dat hebben we je al laten weten.

Liefs en hele fijne feestdagen,
Jan & Esther
Marijke Cluistra
19-11-22 14:35:46
Afgelopen donderdag werd onze zoon Remco 23 jaar en hebben we clown Peerke uitgenodigd als verrassing voor de jongeren van woonvorm Blokhuis.
Het was een fantastische ervaring.
Peerke maakte op een mooie, rustige manier contact met de jongeren. Hij nam uitgebreid de tijd en maakte muziek, gooide balletjes en de grote blauwe vogel kwam ook nog op bezoek. De jongeren reageerden allemaal op hun eigen, mooie manier. Zelfs met verrassende reacties, heel bijzonder.
We hopen Peerke zéker nog eens uit te nodigen en raden Peerke aan voor andere woonvormen/­groepen/­zorginstellingen.­
Tonen: 5  10   20

Voelt u zich vrij om uw ervaring, recensie, mening, vraag, aanbeveling of tip hier achter te laten. 

 
E-mailen
Bellen
Info