GaafWoord

trouwambtenaar / ceremoniespreker / verhalenverteller / reminiscentiewerker / typetjes / clown Peerke en trainingsacteur

Gastenboek


Gastenboek

42 berichten op 9 pagina's
Gerard de Haan
21-12-23 16:33:47
Stichting Het Vlot had dit jaar voor de traditionele kerstviering met leden en vrijwilligers, aan Peter de Borst gevraagd om een van zijn verhalen te komen te vertellen. Het werd een succes omdat hij in staat was en is om met zijn publiek om te gaan (hier: mensen met een verstandelijke beperking). Het werd kortom: een geslaagde viering.
Marjon de jarige
23-11-23 17:22:16
Peter kwam als middeleeuwse verhalenverteller op mijn halve eeuw feest. Een bijzondere ervaring om samen meegenomen te worden in een verhaal met diepe lagen.
Peter vertelt heel beeldend, waardoor je op het ene moment als het ware op een zacht tapijt loopt dat aanvoelt als verende bosgrond. En even later de schaamte voelt van met niets aankomen ondanks al je zorg en inzet. Om vervolgens hartelijk welkom geheten te worden, gewoon zoals je bent. In een wereld waar trouw, dapperheid, eerlijkheid en geduld tellen en hoop niet vervliegt. Ergens vindt dit weerklank in tonen die soms nauwelijks hoorbaar zijn.
Peter, hartelijk bedankt voor dit cadeau!
Jojanneke van den Berg
26-09-23 14:37:23
Vorige week hadden wij weer het plezier om Peter op bezoek te krijgen. Deze keer niet in de hoedanigheid van verhalenverteller, maar in een geheel nieuwe rol. In het kader van onze "week van de literatuur" heb ik Peter gevraagd een workshop omtrent taal te verzorgen voor onze bewoners met dementie. Het was bijzonder geslaagd! We hebben met elkaar leuke gedichten gemaakt. De bewoners bepaalden waar het gedicht over zou gaan. Bv school. Er werden trefwoorden genoemd die in het gedicht voor moesten komen. Op deze woorden werden vervolgens rijmwoorden bedacht door de bewoners. Als laatste werden de woorden in zinnen verwerkt en ontstonden onze zelfgemaakte gedichten. Bewoners waren verrast met het resultaat. Een aantal van hen was verbaasd dat ze nog zo goed konden dichten terwijl ze het al zo lang niet meer hadden gedaan. Grote complimenten voor de manier waarop Peter onze bewoners op een "taal-­avontuur" heeft meegenomen!
Hermy van Eck
13-08-23 19:00:36
Als cadeau voor de 88e verjaardag van mijn moeder hadden wij Peter uitgenodigd om het verhaal van het snoepwinkeltje te komen vertellen. Voorafgaand aan de vertelling maakte Peter kennis met mijn moeder en een aantal andere aanwezigen. Zo kon hij goed aansluiten bij de luisteraars. De vertelling was heel beeldend en voor de vele ouderen heel herkenbaar. Zij zagen zichzelf weer een snoepwinkeltje ingaan en iets uitzoeken. Ook de informatie over de diverse oudhollandse snoepsoorten sloeg erg aan. Tot slot werd er genoten van de proeverij. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Peter bedankt voor dit bijzondere cadeau.
Paul Feenstra
02-06-23 09:30:44
We hadden Peter uitgenodigd als verhalen verteller in onze kleinschalige woon-zorg locatie. Peter was ruim op tijd aanwezig en had al zijn attributen al uitgestald. Onder het genot van een kopje koffie al een praatje gemaakt met onze bewoners. Daarna heeft Peter heel duidelijk en enthousiast zijn 2 verhalen verteld, waar veel herinneringen en anekdotes naar boven kwamen. Het was goed te begrijpen voor onze dementerende ouderen en ook de mensen die wat slechter horen konden het goed volgen. Al met al een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Peter.
Tonen: 5  10   20

Voelt u zich vrij om uw ervaring, recensie, mening, vraag, aanbeveling of tip hier achter te laten. 

 
E-mailen
Bellen
Info